V jedné větě, kterou jsi napsala, jsi přesně pojmenovala problém, a to "nenechat se vtáhnout do cizích her". Je vidět, že si už začínáš uvědomovat, že se Tě jeho dcerušky snaží vmanipulovat do situace, která vyhovuje jim, ale je nepřijatelná pro Tebe. V takové situaci se ony samozřejmě cítí dobře, kdežto Ty jsi nejistá. To nesmíš dopustit. Prostě se fakt nedej a jednej podle svého.
Chování Tvého partnera ale také není úplně v pořádku a asi bys mu to měla dát patřičně najevo. Každá máme jinou povahu, ale kdyby se můj přítel domluvit bez mého vědomí se svou dcerou, že k nám přijde na Štědrý den, se mnou se o tom neporadil a postavil mě před hotovou věc, byla bych s dítětem u své matky od 23.12., a oznámila bych mu to 5 minut před odjezdem. Když nepovažuje za vhodné řešit takovou věc se mnou on, tak pak ani já ne. Ať si tráví Štědrý den s dceruškou, když kvůli ní obětuje zbytek rodiny, ať se jí dokonale nažere. Za rok si to může buď zopakovat, nebo pochopí, že zkazil celý Štědrý den. Nevím, ale byla bych tvrdší.
Diskuze
Diskusní téma: Děti, partneři, výživné
Pro Inez
Datum: 19.12.2011 | Vložil: Jana
Pre Charm a Janku
Datum: 23.12.2011 | Vložil: Inez
V stredu som priatelovi povedala, to co som slubila, ze na stedry den idem k s detmi k mame. Jeho reakcia bola, ze preco? Bez emocii a bez ironie som mu len oznamila, ze na stedry den ma clovek prezit s rodinou a ludmi, ktorych ma rad a ze tvoja dcera si to nezasluzi, tak ako som si ja nezasluzila ist na jej stuzkovu.......... dalsia reakcia z jeho strany nebola a tym to skoncilo. Janka, aj mna to napadlo, ze to poviem 5 min pred odchodom, no potom som si pomyslela, ze nebudem druhym robit take nechutnosti... radsej sa stíahnem, ako uz napisala Charm, niekedy je lepsie ustupit a nebojovat. Ja chcem bojovat, no nie s ich zbranami.
Vsetkym zelam krasne Vianocne sviatky, vela darcekov a najviac lasky a porozumenia. A nebozkam zelam pokoj v dusi......
pro všechny moje kamarádky
Datum: 23.12.2011 | Vložil: charm
přeji Vám všem krásné a klidné svátky, hodně zdraví a štěstí a spoustu Vašich splněných přání a hodně klidu a pohody. Mám Vás všechny ráda. Charm
Všem
Datum: 24.12.2011 | Vložil: Veselka
Děvčata,
přeji vám všem příjemné a klidné vánoční svátky.
Nejvíce zdraví a velmi bych si přála, aby nám všem tyto vánoce přinesly ten největší dárek....vy víte který:) a když ne, tak alespoň dostatek sil a energie:).
Krásné svátky holčiny.
Sviatky
Datum: 27.12.2011 | Vložil: Inez
Ahojte dievcence. Ani jedna nepisete ako to u Vas dopadlo cez sviatky s nevlastnymi detmi. Pretoze niekedy mam pocit, ze divne veci sa potom deju len mne.
Sviatky1
Datum: 27.12.2011 | Vložil: Inez
U nas to prebehlo tak, ako som uz pisala. Po vecery darceky a potom s mojimi detmi k mame, kde som prespala. Domov som prisla o 12 a hned ma cakal nadherny darcek, ze na obed za chvilu pride jeho dcera, ze ju pozval este v piatok, tak som si pobalila veci naspat do auta, pripomenula mu, ze mohol aspon zavolat mojim rodicom, ked su sviatky a isla som naspat k mame.
Pro Inez
Datum: 28.12.2011 | Vložil: Jana
Tak tomu říkám "vydařené" Vánoce! Tvému příteli patrně vůbec nedochází, že Ti zkazil Štědrý den, ale pozve si dcerunku ještě i druhý den na oběd. Připadá mi to jako bezohlednost. On si naprosto sobecky dělá, co chce, a rozhoduje si o všem sám bez Tvého vědomí. Zajímalo by mě, co čeká od Tebe. Že si zvykneš na situaci, kterou nastolil on a která Tobě nevyhovuje? A co na to říkají tví rodiče, že u nich musíš hledat útočiště pokaždé, když si on pozve dcerunku? Jak znám moji mámu, tak ta by mi řekla, ať se na takového chlapa vykašlu, protože nemám zapotřebí dělat někomu náhradníka. Že Tvým rodičům ani nezavolal, aby jim popřál hezké svátky, to by mě také urazilo, a vím, že i mé rodiče by to zamrzelo a udělali by si úsudek.
Nejhorší mi na tom připadá, že partner si rozhoduje o tak zásadních věcech sám a že nebere vůbec ohled na Tebe. Nemůže Ti vyčítat, že by ses k jeho dcerám chovala od začátku špatně, to ony svým chováním k Tobě pokazily vzájemné vztahy, což on musí dost dobře vědět, a tak by měl respektovat Tvůj postoj, kdy s nimi netoužíš být v kontaktu. Když už tam dceru měl na Štědrý den, mohl být k Tobě ohleduplný a na další den už ji nezvat, když ví, že se s ní nechceš setkat. Tohle sobecké a bezohledné chování bych mu neodpustila.
U nás proběhly Vánoce docela v klidu. Partnerova mladší dcera z druhého manželství k nám už pár let nechodí vůbec, tedy ani o Vánocích. O svátcích jsme se viděli jen s jeho starší dcerou z prvního manželství. Ta už je prakticky dospělá, žije s přítelem a vycházím s ní docela normálně, i když upřímně musím říct, že jsem ráda, že se nevidíme častěji jak 2-3x do roka. Po chvíli jsem vždycky ráda, že už návštěva končí, a stejně tomu bylo i letos. Padlo pár kousavých poznámek a v závěru mě jednou svojí poznámkou vůči nám vytočila přes míru, takže jsem jí slušně, ale rázně řekla, co se zase nelíbí nám na ní, když má ona připomínky k nám. A doufám, že bude zase na delší dobu od návštěv pokoj. Ale v porovnání s tím, jaké peklo jsem prožívala, když k nám dřív chodila ta jeho mladší, tak to byla idylka. Pár hodin nucené konverzace za rok vydržím.
Ale u Tebe je to fakt na pováženou. Mrzí mě, že jsi měla pokažené svátky, ale chybu vidím jednoznačně na straně Tvého přítele. Nevím, proč si tak věří, že by o Tebe nemohl přijít. Tohle by vadilo každé a je jen otázkou času, kdy Ti dojde trpělivost. Mně už by na Tvém místě došla dávno. No, drž se, holka!
Holky
Datum: 30.12.2011 | Vložil: Andrea 2
Holky no ja vas obdivuji,jak si s cizima deckama kazite vanoce.Ja mam s pritelem dohodu,ze jeho dcerusky ve svem dome v zadnem pripade po tom co me vykradly penezenku a mym synum kapesne nechci videt.Pred vanoci meli odvahu na me zvonit co jim koupim,rekla jsem kulovy s prehazovackou a byl klid.Nesnasim typ chlapa co se svym potomstvem obtezuje partnerku.At se svyma detma styka ale za sve penize a mimo uzemi partnerky pokud si to nepreje.At jezdi za nima pokud nechce at si klidne pronajme hotel na ten vikend co je chce mit,u me to tak funguje a mam ja i moji synove svaty klid.Je horsi pokud ta partnerka zije v byte nebo dome partnera,jak bych vedela,ze si doveze potomstvo sbalila bych sve syny a udelala si pekny vikend u rodicu.Otec mych synu taky jezdi k nam,jelikoz moji synove by taky nejeli k zadne cizi zenske,s otcem mych synu mame kamaradsky vztah,takze jeho vikendova navsteva mi nevadi aspon si vyslehnu jake problemy ma s dcerou sve nynejsi partnerky a jak rad by se vratil.Jenze to je dlouha otazka casu.Preji Vam do Noveho roku hodne sil do boje s nevlastnimy detmi,at se Vam povede zamezit jejich navstevy nebo omezit na minimum.
PF 2012
Datum: 30.12.2011 | Vložil: Jana
Holky, přeji vám všem do nového roku 2012 hodně zdraví, lásky, štěstí a také dostatek sil a energie při řešení všech problémů.
Ať je následující rok pro nás všechny lepší než ten letošní nebo ať není aspoň horší.
Zdraví Jana
Pre Janku
Datum: 02.01.2012 | Vložil: Inez
Dakujem, ze si reagovala na moj prispevok. No bolo mi hrozne, ale zase nelutujem, pretoze som bola skoro cele sviatky s ludmi na ktorych mi zalezi a ktorym zalezi na mne. Partner si to asi uvedomil, pretoze poobede dofrcal k mojim rodicom. Vecer sa priznal, ze dcera neprisla a ani mu nezavolala, asi to ti chlapy potrebuju. Ja som sa ho opytala, ci mu to stalo zato... Povedal, ze nie.. viac som to uz neriesila, ani som mu nic nevycitala, proste taka stroha ticha domacnost. Cely tyzden sa mi ospravedlnoval. Moja odpoved vzdy bola - rob tak, aby si sa nemusel ospravedlnovat.