Andrejka, neviem si poradit s nim, ked je na voditku. Porad m,i prosim ta, nejaku fintu. V aprili bude mat 2 roky a vazi 47 kg ja 53 kg a ked zbada macku, alebo psa, tak sa chce rozbehnut k nim a hrat sa.
Diskuze
Diskusní téma: Děti, partneři, výživné
Pro Inez
Datum: 15.01.2012 | Vložil: Andrea 2
Ahoj Inez,tohle znam,existuje tzv.ohlavka na psy.Pejsek to ma kolem cumacku,neni to bolestive ale znacne neprijemne tak tahat prestane,chce to trpelivost.Ja mam take 53 kg a s peskama co tahaji take bojuji,ohlavka pomaha.
Pro Inez
Datum: 15.01.2012 | Vložil: Jana
Píšeš, že nejsi zvyklá stavět lidi do situací, které jsou trapné nebo nepříjemné, ale ti ostatní na Tebe v tomto směru ohledy neberou a klidně to dělají. Tak nevím, proč bys z toho měla být smutná. Neber to tak, že jim děláš nějakou schválnost, ale tak, že se k nim chováš jen stejně, jak se oni chovají k Tobě, a že jim tím vlastně jen ukazuješ, že takové chování není příjemné. Osobně bych to nebrala jako schválnosti, ale jako jakési "výchovné" metody. V životě je důležité reálně zhodnotit situaci a podívat se na ni tak, že správné je to, co je pro Tebe i dobré. Jinak to nemá smysl. Nemyslím tím, že by člověk měl být sobec na úkor druhých, ale že by měl být sobec v tom směru, aby nedovolil druhým dělat to, co mu působí bolest.
Například to, co partnerovy dcery dělají s fotkami vašeho psa, je typickým příkladem jejich psychopaticky namířeného chování, kterým se Ti systematicky snaží ublížit a rozhodit Tvoji psychiku. Osobně mi to připadá drsné, bestiální, úchylné, ty holky jsou buď strašné bestie, nebo by se měly léčit u psychiatra, nebo nejlépe obojí. Na Tvém místě bych udělala radikální řez a veškeré kontakty s nimi bych utnula, ani bych o nich nechtěla nic vědět.
A ještě jedna věc mi nedá, abych se k ní nevyjádřila. Na Tvém místě bych si velmi rozmyslela, jestli je dobré investovat své peníze do domu, který jednou z poloviny zdědí právě ty jeho dvě mrchy. Buď bys je musela pak obě vyplatit, aby ses jich zbavila, anebo Ti mohou jednou ze života udělat peklo. Raději bych si za ty peníze na Tvém místě koupila třeba menší byt, který bych mohla pronajímat a měla tak pro sebe vlastní zdroj peněz, a do budoucna bys měla i bydlení pro své děti, příp. pro sebe, kdyby se nedej bože něco stalo a vztah s přítelem třeba nevyšel. Možná to zní přehnaně pesimisticky, ale mám bohužel v tomto směru špatné zkušenosti. Láska je jedna věc, ale majetkové záležitosti je potřeba řešit s rozumem a ve svůj prospěch. Nejde jen o Tebe, ale hlavně o Tvé děti. Nechceš být přece jednou závislána tom, jestli se ohledně domu dohodneš s jeho dcerami, když teď se nemůžete dohodnout na podstatně malichernějších věcech. Neříkám Ti, co máš dělat, jen říkám, co bych udělala nebo spíš neudělala já. Držím palce, nemáš to jednoduché.
Re: Pre Janku
Datum: 17.01.2012 | Vložil: Inez
Janka, prvy odstavec tvojho prispevku mi tak trochu otvoril oci, pretoze aj byvaly manzel ma vzdy staval do situacii, ze ja som ta zla, ze ja mozem za vsetko zle, co sposobil a co sa deje a za jeho problemy. Priatelove dcery sa spravaju tak isto, ja mozem za rozvod, za to, ze si s ocinkom nemozu manipulovat ako predtym, ze nemaju drahe znackove oblecenie, drahe dovolenky...., ze priatel nesiel na dcerynu stuskovu. No ver mi Janka, ze to chcem zmenit. Som len na zaciatku a toto je a bude pre mna dobra skola :) Na jednu fotku som reagovala slovami, ze jej meno a zeby si nieko pomylil meno psika?, odpoved 25 rocnej zeny bola, ty kokso veru ano:) a o par minut nejaky jej kamarat reagoval na to hhhh zeby maly badinka hhhhh pekna fotka. No proste este mna vysmiali.... a tak je to stale, ja nieco aj naznacim a poviem, ze mi to vadi a ony este natruc este viac. Ociernili ma pred celou rodinou, ich znamymi. Viem to podla toho, ako so mnou ludia komunikuju.
Ohladne bytu: jeden uz mam,prenajimam a je daleko 60 km. Nad kupou bytu rozmyslam uz pol roka a uz som bola aj nejake pozriet. Aj ja mam tie iste pocity ohladne toho domu ako ty. Dakujem.
Pro Inez
Datum: 16.01.2012 | Vložil: Andrea 2
Inez,jeste bych se pripojila k nazoru ny Jany,v zadnem pripade do pritelova bydleni neinvestuj penize.Jana ma pravdu investuj do sveho a pronajimej to.Nikdy nevis co se muze stat.Pritelovi dcerusky budou zrejme pekny bestie.
Re: Pre Andrea 2
BESTIE JE SLABE SLOVO :( Dnes mi priatel povedal, ze rodic moze dieta naucit len to,co sam vie... Ostatne si urcite viete domysliet :)
Nezelana navsteva
Priatel povedal, ze pride poobede jeho dcera, ze jej bude robit auto. Slusne som reagovala, ze dufam bude respektovat to, co som mu povedala, ze sa s nou nechcem stretnut. Odpoved: a co mam spravit?
Pro Inez
Datum: 17.01.2012 | Vložil: Jana
Musíš vydržet a trvat si na svém. Ve všech směrech. V klidu a bez emocí vždy svému partnerovi na rovinu řekni, co Ti vadí a jak si to představuješ Ty. Pak ho nechej a sleduj, jak se zařídí. Pokud mu na Tobě záleží, měl by se snažit Ti vyhovět, zvláště tehdy, jsou-li Tvoje požadavky oprávněné. Je to snad rozumný muž a musí dobře vidět, co Ti jeho dcery provádějí. Je pravda to, že dítě je zpravidla obrazem svého rodiče, ale předpokládám, že ty potvory vyrůstaly převážně s matkou, takže Tvůj přítel jako jejich otec asi neměl až tak velkou příležitost na ně nějak výchovně působit. Jsem ochotná i chápat, že s tak velkými dětmi, tedy spíš dospělými kozami může teď už těžko co spravit. A protože prakticky nemá moc možností, jak je napravit, měl by chápat, že nemáš zájem se s nimi vídat, a měl by respektovat Tvé rozhodnutí, když už si s bestiemi neumí poradit sám. Je neuvěřitelné, že se vlastně už dospělé ženy, které budou třeba brzy také matkami, dokážou chovat hůř než zpovykané puberťačky. Jsem přesvědčená o tom, že Tě terorizují schválně, protože v Tobě vidí jen slabého soupeře. Musíš se tedy začít účinně bránit. V první řadě je potřeba, abys s nimi utnula veškeré kontakty. Na tom, jak je vidět, už zdárně pracuješ. Budou zklamané, že nemají příležitost Tě deptat, a časem určitě vymyslí něco dalšího. Důkazem toho je už zmíněný facebook. Ony vidí, že se jim vyhýbáš, tak Ti ubližují přes facebook, na čemž je vidět, jaké jsou to ubožačky, přímou konfrontaci by patrně nezvládly, tak vymyslely tohle, pak si k tomu přizvaly ještě další své přiblblé kamarády a veřejně se baví na něčí, tedy v tomto případě na Tvůj účet. Je to, jak píšeš. Jakmile naznačíš, že Ti něco vadí, jdou do Tebe ještě víc.
Inez, Ty si musíš kolem sebe vytvořit proti těm kozám dokonalou zeď. Vymaž si je z kontaktů, nastav si jinak facebook, změň si profil apod. Nereaguj na jejich provokace, protože ony Tě systematicky provokují. Vědí, že se s nimi budeš dohadovat, že se budeš bránit, a na to čekají, to je baví. Už jsem to psala, ale ony jsou dvě, se svou matkou vlastně tři, takže máš proti sobě tříhlavou saň. A musíš se bránit všemi prostředky! Pamatuj si, že správné je to, co je pro Tebe dobré.
K otázce vašeho společného bydlení a hlavně k tomu, že zvažuješ odkoupení poloviny partnerova domu, už jsem se vyjádřila. Na Tvém místě a za současné situace bych o tu půlku domu ani nestála, protože to znamená dohodovat se jednou s těmi bestiemi ohledně dědictví. Stejně tak bych se nehrnula do nějaké případné svatby, protože pak by si dotyčné můry mohly dělat nároky ještě na Tvůj majetek, což by v konečném důsledku nejvíce poškodilo Tvoje vlastní děti.
Jo, jinak doufám, že nezvaná návštěva už vypadla, že ses s ní nemusela vidět a že už je opět čistý vzduch, abys mohla volně dýchat a užila se hezky zbytek dne:-)
Re: Pre Janku
Datum: 18.01.2012 | Vložil: Inez
Zatial sa pokusaju roznymi pokusmi narusit moju vydrz. No mna uz presla trpezlivost znasat tie ich maniere, aj priatelove. Na fb som ich dnes odstranila z priatelov. Dakujem za rady, dam vediet ako ucinkuju, budu sa urcite branit zubami nechtami:), nevedia prehravat a hlavne, ako ste uz pisali, nebudu mat dosah. Tu stenu uz proti nim robim, davno, no len psychicku, ale po tych "Vianociach" uz aj skutocnu..... No a nakoniec uvidime, co to urobi so vztahom ja a priatel. Moja prognoza je koniec. Tak to citim, pretoze on je sice rozumny a chapavy, ale co sa tyka jeho deti, tak slaboch, pretoze nebozka ho vzdy vydierala detmi. Bola som tomu aj svedkom.
Tak navsteva bola v dielni od 5 do 8, ked odchadzala pozdravila sa a opytala sa, ci mame novy koberec. Povedala mi dcera, pretoze ja som bola od 1 do 8 vecera v spalni a ked som chcela ist von, tak som zavolala dcere, ci mame navstevu doma. Nastastie, moje deti sa vedia o seba postarat-varit,ucit sa. Bolo to pre mna ponizujuce, ze ja sa musim skryvat, ako zlodej, ale inak to neslo. Verte mi.
Piatel sa mi vecer stazoval, ze je unaveny a nestihol si ist kupit ani cigarety. Oprava ho stale nieco cez 100 eur, reagovala som na to tak, ze mohol dcere pretym zavolat a poprosit ju, nech mu kupi, ze to aj spravil a ona mu odpovedala, ze podporovat vo fajceni ho nebude.